300 milyar dolar polemiğinde topa Beştepe bürokrasisi de girdi

300 milyar dolar polemiğinde topa Beştepe bürokrasisi de girdi
Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde ülkeye 300 milyar dolar yatırım getireceği sözünü gerçekçi...

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanması halinde ülkeye 300 milyar dolar yatırım getireceği sözünü gerçekçi bulmadığını ifade etti. Aşan, 300 milyar dolar yatırım için “Açık söyleyeceğim çok gerçekçi bulmuyorum” dedi ve ekledi: “300 milyarı yarın getirmek mümkün değil. Önce bir 5 yıldı, sonra 10 yıl olmuştu. Bu da yılda 30 milyar dolar eder. Bu da önümüzdeki 10 yıl için de çok gerçekçi durmuyor."

Dünyanın gayrisafi hasılasının büyüdüğünü ancak dünya ticaretinin gayrisafi hasıladan daha az büyüdüğünü hatırlatan Göksel Aşan, “Ülkeler, biraz daha içe kapanma eğilimindeler. Bunda pandemi sonrası süreç de Çin meselesi de etkili. O nedenle orası çok hızlı gelişecek, büyüyecek bir alan gibi görünmüyor” değerlendirmesini yaptı.

Aşan, hükümetin devreye soktuğu düşük faiz politikasının ardından artan döviz kurları ve enflasyonu değerlendirdiği bir mülakatında, 2022 Ocak ayında eksi enflasyon beklediğini açıklamış, ekonomistler tarafından eleştirilerin hedefine oturmuştu.