ABD'nin dava açtığı Binance, 50 çalışanını işten çıkardı

ABD'nin dava açtığı Binance, 50 çalışanını işten çıkardı
Kripto para borsası Binance, ABD’li düzenleyici kurumların şirket aleyhine dava açmasından sonra 50 kişiyi işten çıkardı.ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ve kurucusu...

Kripto para borsası Binance, ABD’li düzenleyici kurumların şirket aleyhine dava açmasından sonra 50 kişiyi işten çıkardı.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’e ve kurucusu Changpeng Zhao’ya federal menkul kıymetler yasalarını ihlal ettikleri iddiasıyla dava açmıştı. SEC, Binance’in ABD’deki varlıklarının dondurulmasını istemişti.

Binance, ABD’deki davalardan dolayı bir önceki gün ABD'deki dolar cinsinden para yatırma işlemlerini durdurduğunu ve bankacılık ortaklarının para çekme işlemlerini 13 Haziran itibariyla askıya almaya hazırlandığımı açıklamıştı. Binance şu an, ABD iştirakinden çalışanları işten çıkarmaya başladı.

Reuters'ta yer alan habere göre; SEC’in Binance’a dava açmasının ardından yaklaşık 50 kişi işten çıkarıldı. İşten çıkarılanların içinde Binance’ın hukuk, uyum ve risk departmanlarındaki çalışanlar yer aldı.