Alaattin Aktaş: Şimşek ve Yılmaz bu faiz artışıyla para bulunamayacağını bildiği için mi BAE'ye gitti?

Alaattin Aktaş: Şimşek ve Yılmaz bu faiz artışıyla para bulunamayacağını bildiği için mi BAE'ye gitti?
Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyarete dikkati çekti.Aktaş, Merkez Bankası'nın "yetersiz"...

Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) yaptığı ziyarete dikkati çekti.

Aktaş, Merkez Bankası'nın "yetersiz" görülen faiz artışının yabancıları Türkiye'ye çekmekte yetersiz kalacağının önceden bilindiğine işaret ederek bugünkü yazısında şöyle dedi:

"Önceki akşam Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek niye apar topar BAE’ye gitmişti ki?

Merkez Bankası’nın dün açıkladığı faiz kararı önceki akşamdan belliydi ve bu oranla öyle İngiltere’den, ABD’den para bulunamayacağı görüldüğü için mi can suyu olması için BAE’den döviz bulunmaya çalışılacaktı?

Hani biz faizi artırınca yabancı fonlar Türkiye’ye akmayacak mıydı? Yüzde 15 çok önceden kararlaştırılmış ve böyle bir oranla yabancı fonların ilgisinin hiç mi hiç çekilemeyeceği görüldüğü için mi yeniden Körfez ülkelerine dönülmüştü?"

Yazının tamamı için tıklayın