Ali Ekber Yıldırım: Yüksek kiralar ESK'ya mağaza kapattırıyor, yakında et fiyatlarına zam gelebilir

Ali Ekber Yıldırım: Yüksek kiralar ESK'ya mağaza kapattırıyor, yakında et fiyatlarına zam gelebilir
Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü'nün yüksek kira bedeli sebebiyle taşıdığını belirterek "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Çankaya’daki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde...

Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü'nün yüksek kira bedeli sebebiyle taşıdığını belirterek "Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü Ankara Çankaya’daki Muhsin Yazıcıoğlu Caddesi’nde aylık 700 bin liralık yüksek kira nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Beştepe Kampüsü’nün bulunduğu Alparslan Türkeş Caddesi’ne taşındı. Genel müdürlük binasının altındaki satış mağazası bu nedenle kapatıldı" dedi.

Kişisel blogundan kaleme aldığı yazıda ESK yetkililerinin açıklamalarına yer veren Yıldırım "Et ve Süt Kurumu yetkilileri yüksek kira gideri nedeniyle genel müdürlük binasının taşınması, İzmir hariç diğer mağazaların taşınması dışında mağaza kapatmanın söz konusu olmadığını belirterek şu bilgileri verdi: 'Mağazaları kapatma planımız yok. Şu ana kadar İzmir hariç kapatıp da açmayacağıyız mağazamız söz konusu değildir. Belediye ve valiliklerin yer tahsis edeceği ve lojistik imkanı olan yerlere mağaza açıyoruz. Ürün çeşidimiz az olduğu için cari giderlerin düşük olması gerekir. Bunun yanı sıra Tarım Kredi Marketleri ile protokol imzaladık. Tüm ürünlerimiz bizim mağaza fiyatlarından buralarda da satılmaktadır. Raf ömrü kısa ve lojistik pahalı olduğu için kıyma ve kuşbaşı hariç diğer ürünlerde Tarım Kredi mağazaları ile bizim mağaza fiyatlarımız aynı.' ” dedi.

Zam gelebilir

Yıldırım artan maliyetler ve kira bedelleri sebebiyle ESK fiyatlarına zam gelebileceğini belirterek şöyle dedi:

"Et ve Süt Kurumu, şu anda kıymanın kilosunu 139 liradan, kuşbaşının kilosunu 159 liradan satıyor. Ancak Kurum yetkililerinin verdiği bilgiye göre yakında fiyat revizyonu ile kıymanın kilosu 180 lira, kuşbaşı etin kilosu da 200 lira olması bekleniyor. Et ve Süt Kurumu şu anda 1.kalite en yüksek randıman dana etinin kilosunu üreticiden 175-180 liradan alıyor. İkinci kaliteyi 170 liradan, 3.kaliteyi 145 lira ile 160 lira arsında bir fiyatla alıyor."

Yazının tamamı için tıklayın