"Alıcılar, Ukraynalı ve Rus çiftçileri tercih ediyor; Türk çiftçinin tek adresi TMO, o da ürün almıyor"

"Alıcılar, Ukraynalı ve Rus çiftçileri tercih ediyor; Türk çiftçinin tek adresi TMO, o da ürün almıyor"
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, alıcıların Rus ve Ukraynalı çiftçileri tercih ettiği için ürüne ihtiyaç duymadığını ve Türk çiftçinin tek adresi haline gelen Toprak Mahsulleri...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, alıcıların Rus ve Ukraynalı çiftçileri tercih ettiği için ürüne ihtiyaç duymadığını ve Türk çiftçinin tek adresi haline gelen Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) çiftçiye randevu vermediğini söyledi.

Seçkin Haber'den Erdoğan Demir'in haberine göre, buğday hasadının kahırla başladığına dikkati çeken 27. Dönem Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, çiftçinin geçen yıl 7,5 liradan buğday sattığını, bu yıl ise 13 lira olmasını istemelerine rağmen TMO'nun prim dahil 9,25 lira verdiğini söyledi.

"Depolar ithal ürünlerle dolu"

Yetkililer Türk çiftçisi yerine savaşan iki ülke olan Rus ve Ukrayna çiftçisini tercih edince mayıs ayında tarihi bir ekmeklik buğday ithalatı yapıldığını anımsatan Gaytancıoğlu, "Sadece Mayıs ayı ekmeklik buğday ithalatı 1 milyon 791 bin ton. Son 5 aylık ekmeklik buğday ithalatı ise 6 milyon 357 bin ton. Depolar ithal ürünlerle dolu. Yeni hasadı kaldıracak yeterince depolama alanı yok. Alıcılar ürüne ihtiyaç duymuyor, piyasa aktörleri zarar ettiği için stoklama niyetinde değil. Çiftçinin tek adresi TMO. Ama TMO'da ürün almıyor. Buğday fiyatı maalesef çok düşük. Tüccar 5,5 ile 6 liradan buğday alıyor" diye konuştu.