Alkol ve tütüne yüzde 14,8'lik ÖTV zammı yolda!

Alkol ve tütüne yüzde 14,8'lik ÖTV zammı yolda!
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranlarını açıkladı. Buna göre yılın ilk 6 ayındaki üretici ve tüketici enflasyon oranları da belli olmuş oldu.İlk 6 aylık enflasyon...

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) haziran ayı enflasyon ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) oranlarını açıkladı. Buna göre yılın ilk 6 ayındaki üretici ve tüketici enflasyon oranları da belli olmuş oldu.

İlk 6 aylık enflasyon oranları alınacak ücret ve zamlar üzerinde etkili olurken, üreticilerin enflasyonu da mal ve hizmetlere gelecek ürünler üzerinde etkili oluyor. Yılın ilk 6 ayında enflasyon yüzde 19,77 olurken, ilk 6 aydaki üretici enflasyonu da yüzde 14,82 olarak gerçekleşti.

Vergi uzmanı Ozan Bingöl bu artışla alkollü içeceklere gelecek zam oranının belli olduğuna dikkati çekerek Twitter'dan "Şu ana kadar Cumhurbaşkanı aksine bir yetki kullanmadığı için alkol ve tütün ürünlerinin ÖTV’si otomatik olarak ilk altı aylık ÜFE artış oranında yani yüzde 14,82 olarak zamlanacak, “güncellenecektir!” ifadelerini kullandı.

Zamlar alkol ve tütünü zirveye taşıdı

TÜİK verilerine göre haziranda ana harcama gruplarında aylık bazda en yüksek artış alkol ve tütünde yaşandı. Bu duruma en büyük etki de şüphesiz haziran ayı içerisinde alkol ve tütün ürünlerine yapılan büyük artışlar etkili oldu.

TÜİK verilerine göre haziran ayı içerisinde alkol ve tütün ürünlerindeki fiyat artışı yüzde 11,13 olarak gerçekleşti.

TIKLAYIN- TÜİK: Haziranda enflasyon yıllık yüzde 38,2 oldu

TIKLAYIN- Üretici enflasyonu yıllık yüzde 40,4 oldu