Asgari ücret toplantısı sona erdi

Asgari ücret toplantısı sona erdi
Merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sona erdi.Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada herhangi bir ücretin konuşulmadığını belirtti. Solak temennilerinin bayram öncesinde...

Merakla beklenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı sona erdi.

Türk-İş Heyet Başkanı Veli Solak, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada herhangi bir ücretin konuşulmadığını belirtti. Solak temennilerinin bayram öncesinde bir anlaşmaya varılabilmesi olduğunu aktardı.

Asgari ücret için yapılan ilk toplantı yaklaşık 1 saat sürdü. Veli Solak, "Türk-İş olarak talebimiz asgari ücretin günün şartlarına göre belirlenmesi. Bu aşamada herhangi bir rakam yok" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katılmazken, Türk-İş'ten de daha önceki toplantılara katılan Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak katılmadı.

Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl'ın başkanlığında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçileri temsilen Türk-İş, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyeti katıldı.