Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi, işte yeni rakam

Asgari ücrete yüzde 34 zam geldi, işte yeni rakam
Asgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Asgari ücret 2023'ün ikinci yarısında yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret toplantısına ilişkin olarak şu...

Asgari ücrete ara zam için 3. görüşme sona erdi. Asgari ücret 2023'ün ikinci yarısında yüzde 34 zamla net 11 bin 402 lira oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücret toplantısına ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Asgari ücreti hem işçimizi koruyacak hem de yatırımların devamını sağlayacak şekilde belirleyeceğiz. Asgari ücret çalışmalarımız işçi ve işveren taraflarının uzlaşmasıyla sonuçlanmıştır. 2023'ün ikinci yarısında asgari ücret brüt 13 bin 414 liradır. Net ücret ise 11.402 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücrete uygulanan 400 liralık desteği önümüzdeki aylarda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz. Gelen yüzde 34'lük zam çalışanların refahını koruyacaktır."

Bakan Işıkhan'dan sonra söz alan Türkiye İşveren Sendikası (TİSK) Başkanı Özgür Burak Akkol "Bugün çok kıymetli bir kararı paylaşmak için bir aradayız. Yeni asgari ücretin hayırlı olmasını diliyoruz. Bu mutabakatta başlı başına özverili bunun altını çizmek istiyorum. Her paydaşlarımızın faydası için azami gayret gösterdik. Dengeli bir rakam için çalıştık. Bugün bütün imkanlarımızı zorlayarak hem çalışanlarımızı hem işletmelerimizi hem de istihdamı gözeten bu rakama evet demenin memnuniyeti içindeyim" dedi.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay ise "İnşallah enflasyon kontrol altına alınır da zamlar olmaz. Enflasyon belli bir noktaya gelir de alım gücünü koruruz. Hem asgari ücreti artırıp hem de enflasyon belli bir noktaya gelmezse zamların bir anlamı kalmıyor" açıklamasını yaptı.