Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı sona erdi, Türk-İş'ten açıklama geldi

Asgari ücrete ara zam için ikinci toplantı sona erdi, Türk-İş'ten açıklama geldi
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam rakamını belirlemek üzere gerçekleştirilen ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı.Toplantının ardından Türk-İş Genel Mali...

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, asgari ücrete yapılacak ara zam rakamını belirlemek üzere gerçekleştirilen ikinci toplantısı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapıldı.

Toplantının ardından Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar şu açıklamayı yaptı:

"Uzun uzun görüşmeler yaptık. Çalışma hayatı ile ilgili görüşmeleri sunduk. Rakam olarak bir yere gelinmedi. Bu hafta içerisinde üçüncü defa komisyon olarak bir araya geleceğiz. Komisyonda bir karara vardıktan sonra Cumhurbaşkanımız açıklama yapar diye düşünüyorum. Bayramdan önce rakam konusunda bir karar verilir diye düşünüyorum."

"Asgari ücrette 500 dolar" tartışması sorulan Ağar, "Şu anda Türk parası üzerinden görüşüyoruz, dolar üzerinden değil. Günün şartlarına göre görüşmeler yapılacak" ifadesini kullandı.

"Kafamızdaki rakam olmazsa muhalefet şerhimizi koyarız. Gönlümüz üçlü olarak kararın alınması " diyen Ağar, işveren ya da hükümet tarafından bir rakamın masaya gelmediğini söyledi.

Komisyon 15 üyeden oluşuyor

Asgari ücret tespit komisyonu 15 üyeden oluşuyor. 5 üye hükümeti, 5 üye işçi tarafını 5 üye de işveren tarafını temsil ediyor. Kararlar oy çokluğuyla alınıyor.

Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 10 bin 8 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 8 bin 506 lira 80 kuruş olarak uygulanıyor.