Asgari ücrete ara zam toplantısı ne zaman?

Asgari ücrete ara zam toplantısı ne zaman?
7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyecek asgari ücret ara zammı için ilk toplantı takvimi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işveren tarafını TİSK temsil edecek. TÜRK-İŞ işçilerin beklentilerini ve zam oranlarını...

7 milyondan fazla çalışanı doğrudan etkileyecek asgari ücret ara zammı için ilk toplantı takvimi belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonunda işveren tarafını TİSK temsil edecek. TÜRK-İŞ işçilerin beklentilerini ve zam oranlarını dile getirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından organize edilecek toplantılara yeni göreve başlayan Bakan Vedat Işıkhan’da katılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bir araya geleceği ilk toplantı takvimi netlik kazandı. Asgari ücret zammı için işveren, işçi ve hükümetten yetkililerin katılacağı ilk toplantı 13 Haziran Salı günü gerçekleştirilecek.

Toplantının yapılacağı saat henüz netlik kazanmadı. Toplantı günü öncesinde saatin açıklanması ön görülüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısında işveren ve işçi tarafının beklentilerinin dinlenmesi bekleniyor.

İlk toplantıda geride bırakmaya hazırlandığımız 6 ayda geçerli olan asgari ücretin alım gücüne olan etkisinin değerlendirilmesi ön görülüyor.