Atilla Yeşilada: Erdoğan açısından ekonomide tüm sorunları çözecek proje Kanal İstanbul

Atilla Yeşilada: Erdoğan açısından ekonomide tüm sorunları çözecek proje Kanal İstanbul
Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide normale dönüşe onay vermesinin "tıkanan rant kanalları" olduğunu ifade ederek "Fakat, Erdoğan açısından ekonomide (onun) tüm sorunlarını...

Ekonomist Atilla Yeşilada, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide normale dönüşe onay vermesinin "tıkanan rant kanalları" olduğunu ifade ederek "Fakat, Erdoğan açısından ekonomide (onun) tüm sorunlarını çözecek proje Kanal İstanbul" dedi.

Yeşilada Para Analiz'de kaleme aldığı yazıda şu ifadeleri kullandı:

"Her geçen gün Mehmet Şimşek ve Gaye Erkan atamalarının enflasyonla mücadele değil, ekonominin büyümesi ve tıkanan rant kanallarının yeniden açılması amacıyla yapıldığını düşünüyorum. Belki de Erdoğan’ın yabancı müttefikleri Türkiye’ye yatırım yapmak için geleneksel politikalara dönüş ve bunların icraatında da bu ekolden düşünen kişilerin görev başında olmasını şart koştu.

Peki dış kaynak nereye gelecek? Şimşek ve Erkan’ın “Batılı” duruşları sayesinde sıcak parayı ikna etmesi sadece ilk aşama.  Erdoğan’ın THY,  İstanbul Havalimanı, Turkcell ve T Telekom gibi şirketleri Azarbeycan veya Arap sermayesine satması önemli bir gelir kaynağı yaratır. Fakat, Erdoğan açısından ekonomide (onun) tüm sorunlarını çözecek proje Kanal İstanbul. Ekonomide göreceli istikrar sağlanıp, yerel seçim atlatıldıktan sonra bu konunun bir kez daha gündeme gelmesi ve Arap sermayesine ciddi bir pazarlama hamlesi mümkün."

Yazının tamamı için tıklayın