Bağışlar hesapta, Hataylılar su sırasında!

Bağışlar hesapta, Hataylılar su sırasında!
6 Şubat'ta yaşanan ve 50 binden fazla can alan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin üstünden beş buçuk ay geçti. Ancak depremzedelerin yaşadıkları sorun hala geçmedi. Üstelik milyarlarca liralık bağışlar yapılmasına rağmen....

6 Şubat'ta yaşanan ve 50 binden fazla can alan Kahramanmaraş merkezli 2 depremin üstünden beş buçuk ay geçti. Ancak depremzedelerin yaşadıkları sorun hala geçmedi. Üstelik milyarlarca liralık bağışlar yapılmasına rağmen. Sadece "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında vaat edilen 115 milyar liralık paranın 85 milyar lirası hesaplara geçti. Kim taahhüdünü yerine getirmedi tartışması bir yana, toplanan para bile tamamıyla henüz depremzedelere harcanmış değil.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tek Yürek Kampanyasına ek olarak yatırılan bağışlarla toplam 112,2 milyar liranın hesaplara aktarıldığını ve bunun da 38,2 milyar lirasının deprem bölgeleri için harcandığını bildirdi. Yani hesapta şu anda 74 milyar lira harcanmayı bekliyor. Bir taraftan banka da para duruyor diğer taraftan Hataylı depremzedeler güneş altında saatlerce su sırası bekliyor.

"Cehennem sıcağı" altında su sırası...

Resmi ağızdan deprem bölgesi için 38,2 milyar lira harcandığı söylene dursun, deprem bölgesinde vatandaşlar en temel ihtiyaç olan suya bile çok zor şartlarda ulaşıyor.

Türkiye'nin "cehennem sıcakları yaşadığı geçtiğimiz günlerde depremde en fazla hasarı alan şehirlerin başında olan Hatay'da depremzedeler su için çeşme başlarında ve gönüllülerin su getirdikleri TIR'ların önünde uzun kuyruklar oluşturdular. Hataylılar, su sorununa acil çözüm isterken, bidonlarla sıcak altında su taşıdıkları görüldü.

Bankada halen 74 milyar lira var

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Tek Yürek Türkiye kampanyasına katılmayıp ayrıca bağışta bulunan vatandaşların da 27 milyar lira ödediğini ve böylece hesaplara geçen paranın toplam miktarının 112,2 milyar lira olduğunu açıkladı.

Yılmaz, bu paranın da 38.2 milyar lirasının hane başı ödemeler, kira, vefat, çadır, konteynır ve gıda yardımı kapsamında depremzedelere ödendiğini, halen bağış hesabında 74 milyar liralık hazır kaynak bulunduğunu bildirdi. Bankada 74 milyar lira dururken su ihtiyacının bile karşılanmaması tepkilere neden oldu.