Bahçeli'den sonra bir Cumhur ortağından daha emekliye seyyanen zam çıkışı

Bahçeli'den sonra bir Cumhur ortağından daha emekliye seyyanen zam çıkışı
Cumhur İttifakı Ortağı Büyük Birlik Partisi Lider Mustafa Destici, emekli maaşlarına yapılacak olan iyileştirme için "Emekli maaşlarına, memurlarda olduğu gibi, 8.000 TL seyyanen zam ve 6 aylık enflasyon farkının eklenmesini...

Cumhur İttifakı Ortağı Büyük Birlik Partisi Lider Mustafa Destici, emekli maaşlarına yapılacak olan iyileştirme için "Emekli maaşlarına, memurlarda olduğu gibi, 8.000 TL seyyanen zam ve 6 aylık enflasyon farkının eklenmesini teklif ediyoruz." dedi.

Destici "Süreci takip ediyoruz. Emeklilerimizin hayat şartlarına ezdirilmeyeceği, hayatlarını rahatça idame ettirebilecekleri, devletle aralarındaki güvenin zedelenmeyeceği bir çözüm bulunmasını arzu ediyoruz" dedi. Emeklilere yapılacak olan yüzde 25'lik zammın kök aylıklara yansıyacağını ve en düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 lira alan emeklilerin yine aynı rakamı alacağını belirten Destici, bunun en büyük sorunlardan biri olduğunu ekledi.

Dün partisinin Grup Toplantısında konuşan MHP Lideri Devlet Bahçeli de yüzde 25'lik zammın emeklileri memnun etmediğini belirterek, memurlarda olduğu gibi emeklilere de seyyanen zam yapılması gerektiğini vurgulamıştı.