Bakan Bolat: İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarını geçmeyecek

Bakan Bolat: İnternet ortamında satılan ikinci el araç fiyatları sıfır araç fiyatlarını geçmeyecek
Ticaret Bakanı Ömer Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.Bolat, TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri...

Ticaret Bakanı Ömer Bolat internet ortamında satılan ikinci el araç fiyatının sıfır araç fiyatını geçemeyeceğini söyledi.

Bolat, TBMM’de gazetecilere yaptığı açıklamada “Bu konuya ilişkin tüm online satış siteleri ile de görüşüldü. Etkisini görmeniz çok sürmeyecek. Temmuz-Ağustos gibi fiyatlarda dengelenmeyi göreceğiz. Baktık dengeye oturmuyor o zaman ilave tedbirler de alırız” ifadelerini kullandı.

Ticaret Bakanlığı bugün otomotiv sektöründe '6 ay 6 bin kilometre' kısıtlamasına ilişkin düzenlemenin uygulama süresinin 6 ay süreyle uzatıldığını açıklamıştı.

Özpeynirci: Bizim milletimiz bunu aşmanın bir formülünü bulur

Bolat'ın açıklamasını değerlendiren Gazete Pencere yazarı Emre Özpeynirci şu ifadeleri kullandı:

"Dün de yazdığım gibi '6 ay 6 bin km' sınırlaması uzatıldı, bireysel satışlara da denetim geldi. Türkiye'de sorun, çıkan yönetmeliklerin uygulanması ve sıkı takibinde. Bakalım iddialı bir başlangıç yapan yeni bakan denetimlerde işi ne kadar sıkı tutacak. Diğer taraftan bazı ek kararlar bayramdan sonra yayınlanacakmış. Bunlar arasında kiralama şirketlerine getirilecek 1 yıl satamama şartı ve ilam sitelerine getirilecek kısıtlamalar yer alıyor. Özellikle İlan sitelerine sıfır fiyatının üstünde 2.el araç konulmasının engelleneceği söyleniyor. Bunu bakan Bolat da bugün üstüne basarak tekrarladı. Bakalım bu nasıl olacak, ama bizim milletimiz bunu da aşmanın bir formülünü kesin bulur."