Bakan Işıkhan ve Şimşek bir araya geldi

Bakan Işıkhan ve Şimşek bir araya geldi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.Bakan Işıkhan görüşme ile ilgili yaptığı açıklamasında "Türkiye Yüzyılı...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Bakan Işıkhan görüşme ile ilgili yaptığı açıklamasında "Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun bir parçası olan kurumsal koordinasyon ve işbirliği çerçevesinde Hazine ve Maliye Bakanlığımız ile ortak faaliyet alanlarımıza dair istişare ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirdik. Sayın bakanımız Mehmet Şimşek'e ev sahipliği için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Asgari ücret mi görüşüldü?

İki bakanın görüşmede ne konuştuğu henüz bilinmezken, dün ilk toplantısı gerçekleştirilen asgari ücrete ara zam kararı için istişare edilebileceği akıllara geldi.

Seçim öncesinde ücretlilere verilen zam vaatleri hali hazırda yüzde 39'da bulunan enflasyonu körükleyebileceğinden dolayı Şimşek'in yüksek zam oranlarına sıcak bakmayacağı öngörülüyordu. Bugün sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör de işverenlerin, çalışan başına 780 lira teşvik ödemesi talebinde bulunduğunu ve Işıkhan'ın konuyu Şimşek ile görüşeceğini yazdı.

TIKLAYIN- Sabah yazarı Güngör: İşveren, işçi başına 780 lira teşvik ödemesi istiyor