Bakan Kirişci: Bu ülke ürettikleriyle kimseye muhtaç olmuyor

Bakan Kirişci: Bu ülke ürettikleriyle kimseye muhtaç olmuyor
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Bakan, “Türkiye’de, 20 yıldan beri aldığımız tedbirler sayesinde vatandaşlarımızın...

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi Olağan Genel Kurulu’nda konuştu. Bakan, “Türkiye’de, 20 yıldan beri aldığımız tedbirler sayesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 52 milyon turiste ev sahipliği yaptık. 30 milyar dolar ihracat gerçekleştirdik. Bunu yapan bu ülkenin eli öpülesi üreticiler. Bu ülke üretiyor. Ürettikleriyle hamdolsun ele güne, kimseye muhtaç olmuyor” dedi.

Türkiye’nin her geçen gün hızla yol alan bir ülke haline geldiğini dile getiren Kirişci, “Uzun yıllar bizleri kendi iç meselelerimizle meşgul ettiler. Bu iç meselelerimiz için enerjimizi maalesef boşa harcattılar. Hamdolsun artık Türkiye, ne yapması, nasıl ve ne zaman yapması gerektiğini bilen, bununla ilgili programını uygulayan bir ülke haline geldi” diye konuştu. Türkiye’nin ithalata bağımlı hale geldiğine, Türkiye’nin çiftçiye yapılan ödemelerden çok daha pahalı fiyatlara tahıl, canlı hayvan, et ithalatı yaptığına, hayat pahalılığı dolayısıyla çocukların beslenme bozukluğu nedeniyle ciddi büyüme sorunlarıyla karşılaştığına, toplumun önemli bir kesiminin açlık sınırında maaşlarla geçindiğine değinmedi.