Bakan Nebati ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu arasında "ikili kur" anlaşmazlığı

Bakan Nebati ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu arasında "ikili kur" anlaşmazlığı
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "İkili kur yok" açıklamasını yalanlayacak bir açıklama yaptı. Bakan Nebati, NTV'de katıldığı programda döviz kurlarıyla...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun "İkili kur yok" açıklamasını yalanlayacak bir açıklama yaptı. Bakan Nebati, NTV'de katıldığı programda döviz kurlarıyla ilgili olarak "Serbest piyasayla TCMB arasında makas olsa da, seçim sonrasında bunu da toparlayacağız" dedi.

Kavcıoğlu dün yılın 2. enflasyon raporu toplantısında piyasada ikili kur oluştuğuna yönelik bir soru üzerine "İkili kur sistemi diye bir şey yok, Kapalıçarşı her zaman Merkez Bankası kurunun bir miktar üzerindedir. Bu bazen açılır, bazen kapanır, bu yeniymiş gibi seçim öncesi bu işi alevlendirerek gazetelere manşet yapmak doğru değil, TCMB bu ülkenin en itibarlı kurumu" demişti. Bakan Nebati ise piyasadaki ikili kurun seçimden sonra toparlanacağını ifade etti.

TIKLAYIN - TCMB yıl sonu enflasyon tahminini değiştirmedi