Bakan Nebati "ucuz" demişti; nisanda fiyatı en çok artan ürün kuzu eti oldu

Bakan Nebati "ucuz" demişti; nisanda fiyatı en çok artan ürün kuzu eti oldu
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nisan ayına ilişkin açıkladığı verilere göre nisanda fiyatı en çok artan madde yüzde 21,47'yle kuzu eti olarak gerçekleşti.TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre nisanda...

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) nisan ayına ilişkin açıkladığı verilere göre nisanda fiyatı en çok artan madde yüzde 21,47'yle kuzu eti olarak gerçekleşti.

TÜİK nisan ayı enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre nisanda yıllık bazda enflasyon yüzde 43,68'e geriledi. Aylık bazda ise enflasyon yüzde 2,39 olarak kaydedilirken, aylık enflasyon oranlarındaki artış serisi devam etti.

Fiyatı en çok artan ürün nisan yüzde 21,47'yle kuzu eti oldu. Kuzu etini yüzde 13,34'le dana eti ve yüzde 12,05'le de karayollarıyla yolcu taşımacılığı takip etti.

BAKAN NEBATİ UCUZ DEMİŞTİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçtiğimiz günlerde katıldığı bir programda "Türkiye’de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım. Birileri koyun etinin kokusundan dolayı yenmeyeceğini söylüyor. Koyun eti yağlı, koyun eti güzeldir. Koyun eti bu ülkeye de en güzel tadı verir” demişti.

TIKLAYIN - Bakan Nebati’den koyun etine methiye

TIKLAYIN - Enflasyon nisanda yıllık yüzde 43,68 oldu