Bakan Şimşek'ten sanayi mesajı: Daha da büyüyecek

Bakan Şimşek'ten sanayi mesajı: Daha da büyüyecek
Bakan Şimşek, imalat sanayindeki büyümeye dikkat çekerek, son 8 ayda 50'nin üzerinde gerçekleşen artışın olumlu bir işaret olduğunu belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'ndeki toparlanmanın, Türkiye'nin ana ticaret ortağı olarak...
Bakan Şimşek, imalat sanayindeki büyümeye dikkat çekerek, son 8 ayda 50'nin üzerinde gerçekleşen artışın olumlu bir işaret olduğunu belirtti. Ayrıca, Avrupa Birliği'ndeki toparlanmanın, Türkiye'nin ana ticaret ortağı olarak imalat sanayinin daha da güçlenmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İSO İmalat Sektörü PMI verilerinin açıklanmasının ardından sosyal medya hesabından değerlendirmede bulundu. 8 ay sonra 50’nin üzerinde gerçekleşerek imalat sanayinin büyümeye işaret ettiğinin altını çizen Bakan Şimşek, "İki aydır artan PMI, sanayi üretiminde yıla iyi bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor. Ana ticaret ortağımız Avrupa Birliği’ndeki toparlanma ile imalat sanayi daha da güçlenecektir" dedi.

Bakan Şimşek'in kullandığı ifadeler şöyle:

"Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), 8 ay sonra 50’nin üzerinde gerçekleşerek imalat sanayinde büyümeye işaret ediyor.

İki aydır artan PMI, sanayi üretiminde yıla iyi bir başlangıç yaptığımızı gösteriyor.

Ana ticaret ortağımız Avrupa Birliği’ndeki toparlanma ile imalat sanayi daha da güçlenecektir"

— Mehmet Simsek (@memetsimsek) March 1, 2024