"Bankalar ellerindeki düşük faizli kağıtları Merkez Bankası'na satacak"

"Bankalar ellerindeki düşük faizli kağıtları Merkez Bankası'na satacak"
Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, bankaların ellerindeki düşük faizli ve uzun vadeli devlet tahvillerinin faiz artışından önce bankaların ellerinden nasıl çıkarılacağına dair duyumlarını yazısında aktardı.Aktaş, bankalara...

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, bankaların ellerindeki düşük faizli ve uzun vadeli devlet tahvillerinin faiz artışından önce bankaların ellerinden nasıl çıkarılacağına dair duyumlarını yazısında aktardı.

Aktaş, bankalara önceki dönemde zorunlu olarak verilen tahvillerin faiz artışı sonrası bankaları zarara uğratacağını hatırlatarak şu ifadeleri kullandı:

"Edindiğimiz bilgi bankaların elindeki bu kağıtların tümünün tasfiyesi yoluna gidilmesinin pek beklenmediği yönünde. Bu kağıtların bir kısmı için geri alım ihalesi düzenlenmesi bekleniyor. Normalde bu alımı Hazine’nin yapması gerekiyor ancak bu kez Merkez Bankası’nın devrede olacağı görüşü ağır basıyor. Bankalar bu kağıtların bir kısmını Merkez Bankası’na satarak nakde kavuşacak ve faiz artırıldığında zarar yazmaktan geri alım oranı ölçüsünde kurtulacak."

Yazının tamamı için tıklayın