Bilge Yılmaz: Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar hedefi gayet mütevazi ve tutturulabilir bir hedef

Bilge Yılmaz: Kılıçdaroğlu'nun 300 milyar dolar hedefi gayet mütevazi ve tutturulabilir bir hedef
İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar getireceğim" vaadine ilişkin HaberTürk'te konuştu. Yılmaz yaptığı konuşmada söz konusu hedef için "son derece gerçekçi hatta mütevazi...

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz, Kılıçdaroğlu'nun "300 milyar dolar getireceğim" vaadine ilişkin HaberTürk'te konuştu. Yılmaz yaptığı konuşmada söz konusu hedef için "son derece gerçekçi hatta mütevazi bir hedef dedi.

Yayını Twitter hesabından da paylaşan Yılmaz şu notları düştü:

"300 milyar dolar temiz sermaye 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun koyduğu bu hedef son derece gerçekçi ve hatta mütevazı bir hedeftir. Çünkü Türkiye’nin önünde çok önemli bir fırsat var. Bu fırsatın adı “Yeniden Tasarlanan Tedarik Zincirleri" Avantajlarımızı kullanıp bunu değerlendirirsek;

-Kaliteli yatırım gelecek

-Borsa yükselecek

-Merkez Bankası’nın rezervleri artacak

-İşsizlik düşecek

-Maaşlar da alım gücü de yükselecek

-Üretimde verimlilik ve katma değer artacak

-İhracat artacak, cari açık azalacak Herkesi bu heyecanlı ve güzel yolculuğa davet ediyoruz."

BAKAN NEBATİ "KENDİLERİ DE GERÇEK OLMADIĞINI BİLİYORLAR" DEMİŞTİ

Dün katıldığı bir televizyon programında konuya ilişkin soruları yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, söz konusu 300 milyar dolara yönelik "Bunun gerçek olamayacağını onlar da anladılar önce hemen getireceğiz diyorlardı sonradan 5 yıl içinde getireceğiz demeye başladılar" demişti.

TIKLAYIN - Bakan Nebati Cumhurbaşkanlığı Sistemi’ni savundu: Para sadece parlamenter sistemle yönetilen ülkelere mi gidiyor?