Bloomberg: KKM'de yüzde sıfır stopaj uygulaması yıl sonuna kadar uzatılacak

Bloomberg: KKM'de yüzde sıfır stopaj uygulaması yıl sonuna kadar uzatılacak
Hükümet, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde sıfır stopaj uygulamasını yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı.Bloomberg’in üst düzey bir yetkiliden edindiği bilgiye göre, bu hesaplarda tevkifat yapılmamasına yönelik çalışma...

Hükümet, Kur Korumalı Mevduat hesaplarında yüzde sıfır stopaj uygulamasını yıl sonuna kadar uzatma kararı aldı.

Bloomberg’in üst düzey bir yetkiliden edindiği bilgiye göre, bu hesaplarda tevkifat yapılmamasına yönelik çalışma Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in imzasıyla Cumhurbaşkanlığı’na gönderildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının ardından kararın Resmî Gazete’de yayınlanması bekleniyor. Uygulama bu ay sonunda sona eriyordu.

Hazine ayrıca diğer mevduat hesaplarında vadelere göre değişen stopaj oranlarını da sabitledi. Kararın yayımlanmasıyla birlikte halıhazırda döviz tevdiat hesaplarına yürütülen faizler ve katılım bankalarınca döviz katılma hesaplarına ödenen kâr payları için vadelerine göre yüzde 20 ve yüzde 18 olarak uygulanan tevkifat oranları vade ayrımı olmaksızın yüzde 25 olacak.

BDDK verilerine göre kur korumalı mevduat hesapları 16 Haziran haftasında yüzde 2 arttı, net giriş 52,3 milyar TL oldu. Toplam mevduat ise 2,63 trilyon TL’ye ulaştı,