Bloomberg: Mehmet Şimşek tam yetkiyle Hazine ve Maliye Bakanı olmaya hazırlanıyor

Bloomberg: Mehmet Şimşek tam yetkiyle Hazine ve Maliye Bakanı olmaya hazırlanıyor
Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacak. Bloomberg'den Fırat Kozok'un haberine göre Şimşek’le ilgili...

Bloomberg News'un konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre  Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Şimşek'i yeni Hazine ve Maliye Bakanı olarak atayacak. 

Bloomberg'den Fırat Kozok'un haberine göre Şimşek’le ilgili karar Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde netleşti. Bahçeli Şimşek'in kabinede olmasını istedi. Şimşek ve Erdoğan bunun üzerine dün bir kez daha görüştü.

Şimşek, Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtiği 2018 yılında Erdoğan hükümetinden ayrılmıştı.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kabinesini Cumartesi günü açıklayacak. 

Kaynakların verdiği bilgiye göre Şimşek, yeni kabinede Türkiye'nin ekonomi politikalarının tamamından sorumlu isim olacak. 

TIKLAYIN- Mehmet Şimşek’in şartları ağır

Haberin tamamı için tıklayın

Kulis: Erdoğan KKM varken faiz artırmaya gerek yok diyor

Öte yandan Ankara kulislerinde konuşulan bir başka iddia da Ekonomi Yazarı Barış Soydan'dan geldi. Soydan Ankara'da konuşanları aktardığı bir tweet atarak şunları söyledi:

"Ankara'da konuşulan birkaç şey daha: -Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kur korumalı mevduatın (KKM) çok başarılı olduğuna dair bir kanaati var. KKM varken faiz artırımına gerek yok. -İthalatı sınırlandırıcı önlemler masada. Sonuç: Borsa yine kendi kendine gelin güvey oluyor olabilir."