Bütçe açığını kapatmak için ek vergiler gelebilir mi?

Bütçe açığını kapatmak için ek vergiler gelebilir mi?
Ekonomim Gazetesi'nden Şeref Oğuz'un uyarısına göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin sık sık alınması ve yeni vergilerin gelebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, bütçe açığını kapatmak için önümüzdeki dönemde vergi artışlarıyla...
Ekonomim Gazetesi'nden Şeref Oğuz'un uyarısına göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin sık sık alınması ve yeni vergilerin gelebileceği belirtiliyor. Vatandaşlar, bütçe açığını kapatmak için önümüzdeki dönemde vergi artışlarıyla karşılaşabilir.

Ekonomim gazetesi yazarı Şeref Oğuz, bütçe açığına dikkat çektiği köşe yazısında, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) yılda 3 veya 4 kez alınabileceğini öne sürdü. Oğuz, ek vergilere dikkat çekerken, vatandaşların yeni vergi yükleriyle karşılaşabileceğini belirtti.

Önerilerinde, MTV'nin sık sık alınması ve silindir hacmi yüksek araçlar için ek vergi getirilmesi gibi maddeler bulunan Oğuz, bütçe açığının kapatılması için vergi artışlarının kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Geçtiğimiz yıl bir kereye mahsus alınan ek MTV'nin ardından bu yıl da zamlı MTV ücretlerinin açıklandığını belirten Oğuz, yeni düzenlemelerin vatandaşları maddi olarak zorlayabileceğini ifade etti.