Cengiz Holding, akşam deprem için 3 milyar lira bağışladı, Erdoğan aynı gece aynı tutarda teşvik verdi

Cengiz Holding, akşam deprem için 3 milyar lira bağışladı, Erdoğan aynı gece aynı tutarda teşvik verdi
AKP lideri Erdoğan’ın en çok ihale verdiği iş insanlarından Cengiz Holding’in şirketine yaklaşık 3 milyar lira tutarında yatırım teşviki verildi. 1973'te Konya Seydişehir'de kurulan, 2005'te Cengiz Holding bünyesine katılan...

AKP lideri Erdoğan’ın en çok ihale verdiği iş insanlarından Cengiz Holding’in şirketine yaklaşık 3 milyar lira tutarında yatırım teşviki verildi. 1973'te Konya Seydişehir'de kurulan, 2005'te Cengiz Holding bünyesine katılan Eti Alüminyum A.Ş.'nin Konya'da yapacağı yatırım projesine, yüzde 100 vergi indirimi ve yüzde 85 yatırıma katkı oranı olmak üzere gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, KDV iadesi, enerji desteği, nitelikli personel desteği gibi birçok destek verilecek.

Eti Alüminyum A.Ş. tarafından Konya’da yapılacak direkt soğutmalı slab döküm yöntemi ile sıcak ve/veya soğuk haddelenmiş alüminyum yassı mamul üretim tesisi yatırımına proje bazlı devlet yardımı verilecek. Söz konusu yatırımının süresi 5 yıl olarak belirlendi. Yatırımın öngörülen sürede gerçekleştirilememesi halinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu sürenin yarısı kadar daha ek süre verilebilecek. Nitelikli personel desteği, her bir nitelikli personel için asgari ücretin aylık brüt tutarının 20 katını geçmemek üzere 5 yıl uygulanacak.