Çiğdem Toker: Ekonomide IMF'siz IMF dili yerleşiyor

Çiğdem Toker: Ekonomide IMF'siz IMF dili yerleşiyor
T24 Yazarı Çiğdem Toker "Ekonomide IMF'siz IMF dili yerleşiyor" başlıklı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara değindi.Yılmaz'ın...

T24 Yazarı Çiğdem Toker "Ekonomide IMF'siz IMF dili yerleşiyor" başlıklı bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın dün Ekonomi Koordinasyon Kurulu Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamalara değindi.

Yılmaz'ın mali disiplin ve yapısal reform vurgusunu hatırlatan Toker şu ifadeleri kullandı:

"Yapısal reform denmiş, mali disiplin denilmiş, enflasyonla mücadele denilmiş, çok ilginç ama kamuda tasarruf bile denilmiş.

Görüldüğü gibi Yılmaz'ın açıklaması gayet steril, tehlikesiz risksiz, (Cumhurbaşkanı'nı kızdırmayacak şekilde) bir dille makro çerçeve kurmaya özen gösterilerek hazırlanmış bir metne dayanıyor.

Ne kadar inandırıcı olduğu karışık biraz ama işin bu kısmı da zaten pek önemsenmiyor. Belki her şeyin çok çabuk unutulduğuna güveniliyor. Bozan mevcut iktidar değilmiş gibi eski reçeteleri popülerliği eskimiş epeyce de kullanılmış bir IMF diliyle tamir etme sözünün verilişi bundandır belki. Bu manzarada görünen hakikat ise mesele ekonomiyi yönetmek olduğunda bit pazarına nurun yağdığıdır. Şimşek'i üst üste ricalarla çağırıp, hatırlı aracılar üzerinden ikna etmeye çalışıp kapatılmış köklü ve ciddi bir kurumun -ne kaldıysa- birikiminden medet ummaktan bahsediyorum."

Yazının tamamı için tıklayın

TIKLAYIN- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kamuda tasarruf anlayışıyla hareket edeceğiz