Çiğdem Toker: Türkiye'de yayımlanan tasarruf genelgeleri, bir ekonomi muhabirini iki kez emekli eder

Çiğdem Toker: Türkiye'de yayımlanan tasarruf genelgeleri, bir ekonomi muhabirini iki kez emekli eder
T24 yazarı Çiğdem Toker, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "kamuda tasarruf" genelgesini bugün köşesinde değerlendirdi. Toker yazısında şu ifadeleri kullandı:"Şimşek, sosyal medya hesabından duyurduğu gibi kamu harcamalarında...

T24 yazarı Çiğdem Toker, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in "kamuda tasarruf" genelgesini bugün köşesinde değerlendirdi.

Toker yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Şimşek, sosyal medya hesabından duyurduğu gibi kamu harcamalarında da rasyonelliğin sağlanması taahhüdünü gerçekleştirebilir mi bilmiyorum ama bu alanda bildiğim somut şey, Türkiye'de siyasi iktidarlar tarafından yayımlanan tasarruf genelgelerinin, o ülkede gazetecilik yapan bir ekonomi muhabirini en az iki kez emekli edebileceğidir.

Nereden bildiğimi sormayın, -sosyal medyada da paylaştım- şahsen ben ikinci turun içindeyim. Şaka yaptığım düşünülmesin. Turgut Özal'ın, Süleyman Demirel'in, Tansu Çiller'in, Mesut Yılmaz'ın, Bülent Ecevit'in başbakanlık yaptığı dönemlerde, muhabir olarak kaç kez tasarruf genelgesi haberi yazdığımı inanın hatırlamam mümkün değil."

Yazının tamamı için tıklayın