Çorum'da vatandaşa benzin zammı soruldu: "Ne var benzinde, kimse kontak kapatmıyor"

Çorum'da vatandaşa benzin zammı soruldu: "Ne var benzinde, kimse kontak kapatmıyor"
Çorum'da sokak röportajı yapan muhabir, vatandaşlara akaryakıta gelen zamları sordu. Oyunu AKP'ye verdiğini söyleyen bazı vatandaşlar "Bir daha tövbe" derken, "Olsun, ne var benzinde? Arabalara bak, kimse kontak kapatmıyor. Kimse...

Çorum'da sokak röportajı yapan muhabir, vatandaşlara akaryakıta gelen zamları sordu. Oyunu AKP'ye verdiğini söyleyen bazı vatandaşlar "Bir daha tövbe" derken, "Olsun, ne var benzinde? Arabalara bak, kimse kontak kapatmıyor. Kimse de aç değil, herkes yoluna devam ediyor. Allah, Tayyip'e zeval vermesin" vatandaş dikkati çekti.

"Maaşlara da zam geldi"

Çorum Haber isimli Youtube kanalının mikrofonuna konuşan Çorumlu vatandaşlardan kimi, "Oy verdim, pişmanım" derken, kimi vatandaşlar da "Olsun, maaşlara da zam geldi. Bir şey olmaz, ben devletimden razıyım" dedi.

"Kimse kontak kapatmıyor"

Bir başka vatandaş ise, "Olsun, ne var benzinde? Arabalara bak, kimse kontak kapatmıyor. Kimse de aç değil, herkes yoluna devam ediyor. Allah, Tayyip'e zeval vermesin" ifadelerini kullandı.

"5 sene sonra şamarı vurdum mu indiririz"

Zamlardan rahatsız olan bir vatandaş da "Şu an yapılan zamlar berbat, böyle bir şey olamaz. Böyle bir şey olacağı tahmin edilseydi kimse bu şeye evet demezdi, buna ben de dahil. Evet, 5 sene bu şeyi çekeceğiz. Ama 5 sene sonra şamarı vurdum mu da indiririz" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayınlanan kararla benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV de 7,05 TL’ye yükseltilmişti. Böylelikle, benzin ve motorin 6 lira birden zamlanmıştı.