Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: OVP'yi güncelleyeceğiz

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: OVP'yi güncelleyeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki aylarda Orta Vadeli Programı (OVP) güncelleyeceklerini belirterek, metnin para ve maliye politikasının yanı sıra yapısal reformları da içereceğini söyledi.Yılmaz, AKP İstanbul...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki aylarda Orta Vadeli Programı (OVP) güncelleyeceklerini belirterek, metnin para ve maliye politikasının yanı sıra yapısal reformları da içereceğini söyledi.

Yılmaz, AKP İstanbul teşkilatı ziyaret ardından yaptığı ve TV'lerde canlı yayımlanan açıklamasında, "Önümüzdeki aylarda orta vadeli programımızı güncelleyeceğiz. Yeni orta vadeli programı şekillendireceğiz... Üç yıllık bir yol haritası niteliğinde olan orta vadeli program, para politikamızın yanı sıra, maliye politikamızı, yapısal reformlarımızı içeren çok önemli bir döküman olarak önümüzdeki günlerde hazırlanacak" dedi.

Bütçe ile ilgili detayların da OVP'de görülebileceğini belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki hafta Çarşamba günü için Kabine toplantısı planlanıyor. Hemen ardından Perşembe günü Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı ile genel çerçevede politikalarımızı ele alacağız."

"Enflasyonu düşürmeye yönelik politikaları hayata geçireceğiz"

Enflasyonun öncelikli olduğunu vurgulayan Yılmaz, "Bir taraftan enflasyonu düşürmeye dönük politikaları hayata geçirirken, diğer yandan enflasyonun etkilerini geniş toplumsal kesimlerde en aza düşürmeye yönelik politikalarımızı da hayata geçireceğiz" dedi.

Seçim beyannamesinde belirtilen şekilde asgari ücret, çalışanlar ve emekliler ile ilgili Temmuz ayında çeşitli çalışmalar yapılacağını belirten Yılmaz, "Bu kapsamda adımları atmaya başladık. Asgari ücretle ilgili toplantılar başlayacak. üç kesim var çalışanlar, işveren ve kamu kesimi... Temenni ediyoruz ki üç kesim uzlaşma sağlasınlar" dedi.

Çalışan kesimlerin enflasyon karşısında satın alma güçlerinin erimesine hiç bir zaman müsaade edilmediğini belirten Yılmaz, "Önümüzdeki süreçte aynı yaklaşımı göreceğiz. Bir taraftan da tabi rekabet gücümüz, elbette kayıtlı çalışma düzenin devamı istihdam artışı gibi hususlar da gündemimizde yer almaya devam edecek. Denge içinde tüm kesimlerin memnun olacağı şekilde süreçleri devam ettireceğiz" dedi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücrette önümüzdeki ay itibarıyla planlanan yeni artış oranı için ilk toplantısını yarın gerçekleştirecek.(REUTERS)