Deprem sonrası EYT mesaisi

Deprem sonrası EYT mesaisi
Türkiye Büyük Millet Meclisi, deprem nedeniyle verilen üç haftalık aranın ardından çalışmalarına başlıyor. Yarın Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak ilk düzenleme, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifi olacak....

Türkiye Büyük Millet Meclisi, deprem nedeniyle verilen üç haftalık aranın ardından çalışmalarına başlıyor. Yarın Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacak ilk düzenleme, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifi olacak. Yasadan ilk etapta 2,2 milyon kişi faydalanabilecek.

Plan Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmeleri tamamlanan EYT düzenlemesi, Meclis Genel Kurulu’nda 7 Şubat’ta ele alınacaktı. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Meclis çalışmalarına ara verilince EYT düzenlemesi de yasalaşamadı.

AK Parti Meclis grubundan yapılan açıklamalarda, EYT düzenlemesinin Meclis açılır açılmaz görüşülerek yasalaşacağı vurgulandı. Bu çerçevede, EYT teklifinin salı günü TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesi bekleniyor.

SGK bahçelerinde EYT hazırlığı
EYT için artık geri sayım başlarken çalışmalar da hızlandı. ATV Haber’in haberine göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) her gün yoğun mesai yaparken, kurumların bahçelerine masalar yerleştirildi. Söz konusu masalarda emekli adayları, dolduracakları dilekçelerini içeriye teslim edecek ve emeklilik işlemleri o teslim işlemlerinden sonra resmen başlayacak. SGK’lardaki hazırlıklar arasında bahçelere yerleştirilen tablolar da var. İşe giriş tarihine göre, hizmet süresi ve pirim gün sayısı şartlarını gösteren tablolar yardımıyla vatandaşların kimseye bir şey sormadan tablolarını doldurabilmeleri hedefleniyor.