Doğal gaz kararı Resmi Gazete'de

Doğal gaz kararı Resmi Gazete'de
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutlarda "ücretsiz gaz" olarak duyurduğu karar Resmi Gazete’de yayımlandı.Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı,...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konutlarda "ücretsiz gaz" olarak duyurduğu karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Erdoğan'ın Filyos Doğalgaz İşleme Tesisi'nde, 'Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni'nde açıkladığı, konutlarda '1 ay ücretsiz, 1 yıl boyunca ise indirimli olacak' açıklamasına dair karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

TIKLAYIN - 1 metreküp doğal gaz kaç lira, 25 metreküp ücretsiz doğal gaz faturalara ne kadar yansıyacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24/04/2023 tarihinden 31/05/2023 tarihine kadar olan faturalarının tamamı ve 01/05/2024 tarihine kadar gelecek olan sonraki faturalarının 25 metre küpe kadar olan doğalgaz faturaları Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın bütçesi tarafından karşılanacak. 

EPDK'DAN AÇIKLAMA

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, karar hakkında açıklama yaptı. Yılmaz,

"Bedava doğal gaz ve akabinde yapılacak indirim ile ilgili vatandaşlarımızın herhangi bir tereddüdü olmasın. Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak. Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek."