Dolar yatay seyrine devam edecek mi?

Dolar yatay seyrine devam edecek mi?
Piyasalar yarın ABD Merkez Bankası Fed'in açıklayacağı faiz kararı sonrası açıklanacak enflasyon verilerinin dolar kurunu nasıl etkileyeceği merak konusu. İşte dolar kurunda oynaklık yaşanması beklenen saatler...

Dolar ve altında gözler ABD'den gelecek kritik 2 veriye kilitlendi. ABD'de yarın küresel piyasaları etkileyecek Amerikan Merkez Bankası (FED) faiz kararı ve enflasyon verisi açıklanacak.

ABD enlasyon verisi ve FED'in faiz kararı, altını direkt olarak etkiliyor.

31 mart yerel seçimlerinin ardından dolardaki yatay seyrin devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Geçen hafta dolarda 40 kuruşluk bir artış yaşanmı, yatay seyir kısa süreliğine bozulmuştu. Dolar ardından yatay seyrine döndü.

Dolar bugüne 32,38 TL'den, Euro ise 34,87 TL'den başladı.

Yarın saat 15.30'da ABD enflasyonunun açıklanması ve ardından TSİ 21.00'da Fed'in faiz kararını açıklaması bekleniyor.

Haber Global'den Samet Cambaz'ın analizine göre geçtiğimiz cuma açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi beklentilerin üzerinde gelmiş ve yıllık ücretleri artışın hızlandığı görülmüştü. Bu da doları güçlendirirken, küresel borsalarda satışlara neden olmuştu.

Verilerin ardından piyasaların Eylül'de Fed'den faiz indirim beklentisi azaldı. ABD'de yüksek faiz gelişmekte olan ekonomilerden döviz çıkışını hızlandırıyor ve yatırımcılar daha yüksek faiz getirisi elde edeceği beklentisiyle parayı ABD'ye park ediyor.