Döviz alış satışları arasında görülmemiş fark!

Döviz alış satışları arasında görülmemiş fark!
Seçim belirsizliğiyle döviz piyasasında alış-satış arasındaki makas bugün daha da açıldı. Bankalardaki döviz alış-satış fiyatları arasındaki farklar 2 lirayı gördü. İkili kurda da durum farksız değil. Serbest piyasada...

Seçim belirsizliğiyle döviz piyasasında alış-satış arasındaki makas bugün daha da açıldı. Bankalardaki döviz alış-satış fiyatları arasındaki farklar 2 lirayı gördü. İkili kurda da durum farksız değil. Serbest piyasada dolar 21,10 liradan alınıyorken, Merkez Bankası'nda dolar alış fiyatı 19,53 lira.

Dün Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın bankalara tüzel kişiliklere döviz satılmaması konusunda sözlü talimat verildiğini ifade etmişti. Bu durum, birçok ithalat ödemesi ve yurtdışı borç ödemesinin vadesi gelen şirketleri zor duruma sokabileceği tartışmalarını beraberinde getirmişti.

Ekonomist Uğur Gürses de yaptığı bir açıklamada ikili kur farkına dikkati çekmiş, yüzde 9'lara çıktığını belirtmişti. İkili kura yönelik bir başka yorumda Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan gelmiş, Demirtaş "Kapalıçarşı kuru 21.23 Bankalarda gördüklerinizi unutun. Gerçek serbest piyasa kuru bu" demişti.

TIKLAYIN - Özgür Demirtaş’tan ikili kur yorumu: Bankalarda gördüklerinizi unutun

TIKLAYIN - “Merkez Bankası, bankalara döviz satmayın talimatı verdi”

Kapalıçarşı, Merkez Bankası ve bankaların döviz alış-satış uygulamaları an itibariyle şu şekilde: