Ekonomim yazarı Aktaş: Gayrimenkul dövizi olmasa 215 milyon dolar çıkış var

Ekonomim yazarı Aktaş: Gayrimenkul dövizi olmasa 215 milyon dolar çıkış var
Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, mart ayı cari denge verilerini değerlendirdi. Aktaş, martta 6,9 milyar dolarlık finansman sağlandığını ancak bu finansmanın portföy yatırımlarından değil, borçlanma yoluyla sağlandığını...

Ekonomim yazarı Alaattin Aktaş, mart ayı cari denge verilerini değerlendirdi. Aktaş, martta 6,9 milyar dolarlık finansman sağlandığını ancak bu finansmanın portföy yatırımlarından değil, borçlanma yoluyla sağlandığını belirtti. Aktaş "Oysa finansman kaleminin kalitesini ortaya koyan doğrudan yatırım ve portföy yatırımının büyüklüğü. Ne var ki portföy yatırımları yoluyla giriş şöyle dursun bir ayda 1 milyar dolar çıkmış." dedi.

Aktaş yazısında doğrudan gelen yatırımlara da dikkati çekerek "Doğrudan yatırım olarak gelen para ise yalnızca 238 milyon dolar. Ama öyle hemen doğrudan yatırım olarak 238 milyon dolar da olsa döviz gelmiş diye sevinmeyelim! Mart ayında gayrimenkul satışından gelen döviz 453 milyon dolar. Yani gayrimenkul dövizi olmasa doğrudan yatırımla net giriş değil, 215 milyon dolar çıkış var. " diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın