Ekonomim yazarı Aktaş: Nisan enflasyonu, geçen yılki yüzde 7.25 hariç tutulursa tüm nisan aylarının en yüksek artışı

Ekonomim yazarı Aktaş: Nisan enflasyonu, geçen yılki yüzde 7.25 hariç tutulursa tüm nisan aylarının en yüksek artışı
Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, nisan ayı enflasyon oranlarını köşesinde değerlendirdi. Aktaş "Nisanda yüzde 2.39 olan ve çıtayı çok yukarı koyduğumuz için bize düşükmüş gibi görünen artış, geçen yılki yüzde...

Ekonomim gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, nisan ayı enflasyon oranlarını köşesinde değerlendirdi. Aktaş "Nisanda yüzde 2.39 olan ve çıtayı çok yukarı koyduğumuz için bize düşükmüş gibi görünen artış, geçen yılki yüzde 7.25 hariç tutulursa tüm nisan aylarının en yüksek artışı." dedi.

Aktaş, halkın harcamalarının önemli bir bölümünü oluşturan gıda fiyatlarının hala yüksek seyrettiğini belirterek şöyle dedi:

"Fiyatların yıllık artışının geriliyor olması ve ekimden nisana altı ayda yüzde 86’dan yüzde 44’e inilmesi bir gösterge olarak elbette iyidir de, fiyatlar artmaya, geçim zorluğu tırmanmaya devam ediyor.

Yüzde 44 olarak gördüğümüz üstelik ortalama fiyat değişimi. Vatandaşın harcamasının önemli bir kısmını ayırmak durumunda kaldığı gıdadaki artış daha yüksek.

Bu gerçek bir yana, geçen yıl ekimde yüzde 86 yıllık fiyat artışı varken 100 olan ortalama fiyat düzeyi, yani endeks, yıllık artışın yüzde 44’e indiği nisanda ne oldu? O da düştü mü?

Ne gezer? Geçen yılın ekiminden bu yılın nisanına kadar geçen altı ayda fiyatlar yüzde 20 arttı. Bu yüzde 20, TÜFE’deki ortalama artışa işaret ediyor. Detaya inildiğinde yüzde 20 artış ne ki!"

Yazının tamamı için tıklayın