Ekonomist Murat Kubilay: Şimşek'in muhatabı vatandaş değil, yabancı yatırımcı

Ekonomist Murat Kubilay: Şimşek'in muhatabı vatandaş değil, yabancı yatırımcı
Hazine ve Maliye Bakanı göreve başlamak için Meclis'te yemin ettikten sonra ilk paylaşımını İngilizce olarak yaptı ve ekonomide güven yaratılacağı mesajını verdi. Şimşek'in paylaşımı üzerine ekonomist Murat Kubilay, "Öncelikli...

Hazine ve Maliye Bakanı göreve başlamak için Meclis'te yemin ettikten sonra ilk paylaşımını İngilizce olarak yaptı ve ekonomide güven yaratılacağı mesajını verdi. Şimşek'in paylaşımı üzerine ekonomist Murat Kubilay, "Öncelikli muhatap yabancı yatırımcılar, vatandaş değil. Çünkü onların parasına muhtaç hale getirildik" yorumunda bulundu.

Murat Kubilay, Şimşek'in paylaşımını İngilizce yapmasını değerlendirdi, seçimden önce ekonomi için bir hazırlık yapılmadığını ifade etti ve Bakan Şimşek'in şeffaflık üzerinde durmasıyla ilgili; enflasyon hesaplamaları, 128 milyar doların satışının perde arkası gibi konularla şeffaflığın sınanacağını belirtti.

TIKLAYIN: Dolar rekordan rekora koşarken Şimşek’in ilk mesajı: Prensipleri tekrarladı

Kubilay'ın açıklamaları şöyle:

"Bu tvit İngilizce ve henüz Türkçesi atılmadı, atılsa bile orijinali İngilizce olacak. Yani öncelikli muhatap yabancı yatırımcılar, vatandaş değil. Çünkü onların parasına muhtaç hale getirildik.

Erdoğan'ın 14 Mayıs tarihinde seçilme ihtimali çok artmış olması ve 28 Mayıs tarihinde seçilmesine rağmen bugüne kadar ciddi bir planlama yapılmamış. Bundan sonra yeni bir plan hazırlayacağız denmiş.

Şimşek; TCMB başkanlığı için ismi geçen Gaye Erkan'ı da muhtemelen kendi seçmemiş veya tavsiye etmemiş. (Tahmindir)

Muhalefete yapılan eleştiri, seçimden sonra ekonomiyi kimlerin yöneteceği ve ne yapacakları idi. Şu ana kadar Şimşek'in atanması, Nebati ile görüşmesi ve bu tvitleri atması harici kamuoyuna açıklanabilir bir gelişme belli ki olmamış. Yani iktidar hazırlıksız çıktı.

TCMB başkanı için atamanın neden geciktiği bilinmiyor. Galiba kimse döviz kurundaki yükselişi üstlenmek istemiyor.

Israrla şeffaflıktan bahsediliyor. Bunun sınaması; enflasyon hesaplaması, 128 milyar dolar satışı, 20 Aralık 2021 gecesinde yaşananlar ve Merkez Bankası rezervlerin durumunun açıklanmasıyla olacak."