Emre Özpeynirci yazdı: Sektör böyle bir kaosu hiç yaşamadı

Emre Özpeynirci yazdı: Sektör böyle bir kaosu hiç yaşamadı
Türkiye'de otomotiv sektöründe hem satış rekorları kırılıyor hem de otomobil bulmak hemen hemen imkansız. Gazeteci Emre Özpeynirci, "İlk 4 aydaki rekor tedarike, yaklaşık 350 bin araç, rağmen hâlâ ortada araç yok, ilan siteleri...

Türkiye'de otomotiv sektöründe hem satış rekorları kırılıyor hem de otomobil bulmak hemen hemen imkansız. Gazeteci Emre Özpeynirci, "İlk 4 aydaki rekor tedarike, yaklaşık 350 bin araç, rağmen hâlâ ortada araç yok, ilan siteleri ise dolu. Satıcı da alıcı da yatırım amaçlı hareket edince, ihtiyacı olan liste fiyatına araç bulamıyor, bulma şansı da çok zor" dedi, sektördeki kaosa dikkati çekti.

Özpeynirci, sosyal medya hesabı üzerinden şunları söyledi:

"Otomotiv sektöründe böylesine kaos hiç yaşanmadı. İlk 4 aydaki rekor tedarike (Yaklaşık 350 bin araç) rağmen hâlâ ortada araç yok, ilan siteleri ise dolu. Satıcı da alıcı da yatırım amaçlı hareket edince, ihtiyacı olan liste fiyatına araç bulamıyor, bulma şansı da çok zor.

Normal liste fiyatları bile her ay kura ve üretim maliyetlerindeki artışa bağlı güncellenip, yükselirsen, anında ilan sitelerine düşen araçların fiyatları ise gerçeklikten çok uzak. Sonuç olarak tüm bunlar yüzünden gelen araç sayısı piyasadaki talebin altında kalıyor.

Unutmayın, tedarik problemleri nedeniyle son 3 yıldır ertelenen bir talep de var.

Bir de üstüne filo şirketlerini eklediğimizde, hâlâ 750 bin-1 milyon arası bekleyen olduğu görünüyor.

İşi ticarete dökenler de eklenince, sektör ne kadar araç getirse talebe yetişemeyecek gibi."