ENAG'dan TÜİK açıklaması: Tüm davalar lehimize sonuçlandı

ENAG'dan TÜİK açıklaması: Tüm davalar lehimize sonuçlandı
Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açılan tüm davaların ENAG lehine sonuçlandığını duyurdu.  TIKLAYIN - TÜİK: Ürettiğimiz verilerin kalitesi konusunda herhangi bir şüphe söz konusu...

Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açılan tüm davaların ENAG lehine sonuçlandığını duyurdu.  

TIKLAYIN - TÜİK: Ürettiğimiz verilerin kalitesi konusunda herhangi bir şüphe söz konusu değildir

ENAG'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"ENAG 2020 yılının Eylül ayından günümüze kadar enflasyon sepetindeki tüm madde ve ürünlerin fiyat ve fiyat değişimini günlük olarak elde edip, aylık ve yıllık bazda sizlere sunmaktadır. Bunu yaparken TÜİK"in aynı sepet ve ağırlıklarını baz almaktadır. Bu zamana kadar da sürekliliğini sağlamış ve halka gerçek enflasyon verilerini ulaştırmaya gayret etmiştir. Öte yandan sürekli bir şekilde TÜİK tacizine uğramış, defalarca dava edilmiştir. An itibariyle tüm davalar ENAG lehine sonuçlanmıştır. Tüm bu gerçeklere rağmen TÜİK karar vericilerinin ENAG'ı hala 'masa başında çalışan bir kaç kişi ...' cümlesiyle sıfatlandırılmaya devam etmesi, bizleri ve enflasyonu mutfağında en derinden hisseden halkı üzmektedir. Devletin asli görevlerinin başında halkı doğru (istatistiklerle) bilgilendirmesi gelir TÜİK de, halk da, ENAG da ve hatta davalarda karar veren değerli hukuk insanları da verilerin doğru olmadığını, doğru sunulmadığını çok iyi biliyor. Hayat pahalılığı açıkça verilere yansımıyor."