EPDK'dan doğal gaza gelen ÖTV zam oranına ilişkin açıklama: Yüzde 224'lük artış söz konusu değil

EPDK'dan doğal gaza gelen ÖTV zam oranına ilişkin açıklama: Yüzde 224'lük artış söz konusu değil
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğal gazdan alınan ÖTV oranına zam yapılmasına ilişkin olarak açıklama yaptı. EPDK, zam oranının yüzde 224 olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.EPDK'dan yapılan açıklamada şöyle...

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) doğal gazdan alınan ÖTV oranına zam yapılmasına ilişkin olarak açıklama yaptı. EPDK, zam oranının yüzde 224 olduğuna dair çıkan haberleri yalanladı.

EPDK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün bazı internet sitelerinde ve özellikle de sosyal medya hesaplarında “Doğal gaza yüzde 224 oranında zam” yapıldığına dair gerçek dışı haberler yer almıştır.

Doğal gaz tarifelerine yönelik böyle bir artış kesinlikle söz konusu değildir.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bazı tüketim mallarında özel tüketim vergi güncellemesi kapsamında doğal gazda 0,023 TL/Sm3 olan ÖTV oranı 0,0747 TL/Sm3’e yükselmiştir. Bu da KDV etkisiyle birlikte m3 fiyatında yaklaşık 6 kuruşluk bir artış anlamına gelmektedir.

Avrupa’da doğal gaz faturalarında vergi yükü ortalama yüzde 36 düzeyindeyken, bu oran Türkiye de KDV ve ÖTV dahil  yüzde 18 seviyesindedir.

Çok açık olan bu duruma rağmen vatandaşlarımızın nihai faturasına yüzde 224 oranında zam yapıldığını iddia etmek kötü niyetli bir algı operasyonudur ve itibar edilmemelidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."