Erdoğan: Enflasyonu önümüzdeki yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız

Erdoğan: Enflasyonu önümüzdeki yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız
Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda miting yaptı. Erdoğan, "Türkiye’nin tüm meselelerini hal yoluna koyduğumuz gibi, enflasyonu...

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan bugün Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda miting yaptı. Erdoğan, "Türkiye’nin tüm meselelerini hal yoluna koyduğumuz gibi, enflasyonu da önümüzdeki yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız" dedi. TÜİK verilerine göre nisan ayında yıllık enflasyon yüzde 43,68; ENAG verilerine göre ise yüzde 105,19 olarak kaydedilmişti.

Erdoğan şöyle konuştu:

"Tabii ki hâlâ çözmemiz gereken sıkıntılar var. Ekonomide bir süredir yaşanan dalgalanmaların gıda ve kira başta olmak üzere fiyatlarda yol açtığı dengesizlikleri yakından takip ediyoruz. Bunların çözümünü de öyle bay bay Kemal gibi Londra’nın tefecilerinden borç dilenmekle değil, ülkemizin kendi kaynaklarında arıyoruz. Türkiye’nin tüm meselelerini hal yoluna koyduğumuz gibi, enflasyonu da önümüzdeki yıl sonuna kadar tek haneye indirmekte kararlıyız. Önümüzdeki dönem için milletimize sözümüz var. Ülkemizin enerjide, savunma sanayinde, ihracatta, turizmde, diğer alanlarda elde ettiği kazancı milletimizin her bir ferdinin refah seviyesini yükseltmekte kullanacağız. Hamdolsun bunun için elimizde yeteri kadar imkân birikmeye başladı. Karadeniz doğal gazı ile yüzlerce milyar dolarlık bir kaynağa kavuştuk. Gabar petrolü, onlarca milyar dolar katkı sağlayacak. Savunma sanayi ürünlerimizin ihracatıyla yine onlarca milyar dolar ülkemize akacak. Şehirlerimizin tamamında sanayi tesislerinde ve tarımda harıl harıl üretim var.”