Ersan Şen: MTV üzerinden getirilen dolaylı ek vergi Anayasaya aykırı

Ersan Şen: MTV üzerinden getirilen dolaylı ek vergi Anayasaya aykırı
Avukat Prof. Dr. Ersan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, "MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerinden getirilen dolaylı ek vergi Anayasaya aykırıdır" ifadelerini kullandı.Ersan Şen'in paylaşımı şöyle:"MTV olarak...

Avukat Prof. Dr. Ersan Şen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile, "MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerinden getirilen dolaylı ek vergi Anayasaya aykırıdır" ifadelerini kullandı.

Ersan Şen'in paylaşımı şöyle:

"MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi üzerinden getirilen dolaylı ek vergi Anayasaya aykırıdır. 2023 yılının çoktan tahakkuk etmiş, ödemesi yapılmış/yapılan motorlu taşıtlar vergisini, bir defaya mahsus yeniden tahakkuka sokarak, 2023 yılı için tekrar tahsil etmek Anayasanın 2. ve 73. maddelerine aykırıdır. Tahakkuku çoktan bitmiş bir vergilendirme konusunda, tahsil aşaması tamamlanmış veya tamamlanmakta iken, 2023 yılı için geriye dönük tahakkukun gündeme getirilmesi hatalıdır. Ek MTV; hukuki belirlilik bulunmadığından Anayasa m.2'ye, vergiyi doğuran olay gerçekleştikten sonra geçmişe dönük verginin miktarında yapılan değişiklik nedeniyle de Anayasa m.73'e aykırıdır."