Ev sahipleri geçici kiracı peşine düştü

Ev sahipleri geçici kiracı peşine düştü
Yüzde 25 sınırına takılmamak için kısa süreli kiracı arayan ev sahipleri, şimdi de kentsel dönüşümde evi olan kişilere ev kiralamanın derdinde.Kalıcı değil geçici kiracı isteyen bazı ev sahipleri kriterlerine bir yenisini...

Yüzde 25 sınırına takılmamak için kısa süreli kiracı arayan ev sahipleri, şimdi de kentsel dönüşümde evi olan kişilere ev kiralamanın derdinde.

Kalıcı değil geçici kiracı isteyen bazı ev sahipleri kriterlerine bir yenisini daha ekledi. Evlerine kiracı arayanlar bu kez de kentsel dönüşüm nedeniyle kiralık ev arayanların peşine düştü.

Ev sahiplerinin kira zammında yüzde 25 kuralıyla mücadelesi sürüyor. Durum böyle olunca ev sahiplerinin her yöntemi herkesi şaşkına çeviriyor. Son yöntemleri ise kentsel dönüşümde evi olan kiracılar. Ev sahipleri uzun dönem kiralama yapmak isteyenlerden kaçıyor.

Show Haber’in haberine göre gayrimenkul uzmanı Şenay Araç Demir, “Öğrenci, memur, doktor ve bekardan sonra kentsel dönüşümcü modası var. Özellikle Avrupa Yakası’ndaki kentsel dönüşümün yoğun olduğu yerlerde şu anda bu moda var” dedi.