EVET DERS VERİYORUM

EVET DERS VERİYORUM
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sarf ettiği, “Şimdi parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor” sözlerine yanıt verdi.“Eleştiri ve öneriye kulağını kapatmış bir yönetim...

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sarf ettiği, “Şimdi parti kurmuş bize ekonomi dersi veriyor” sözlerine yanıt verdi.
“Eleştiri ve öneriye kulağını kapatmış bir yönetim anlayışı var” diyen Babacan, “Pek çok konuda sürekli çözümler öneriyoruz. Biliyorsunuz 10 maddelik reçete sunduk. Tek bir maddesine itiraz edemediler. Sayın Cumhurbaşkanı ne dedi “Bize ders mi veriyorsunuz?” dedi. Demek ki ders alması gerekenler var, kötüye gidiyor. Peki, hükümetin sorunları çözebilecek kadroları ve programı var mı? Yok” dedi.
‘KİMSE VATANDAŞI CAHİL YERİNE KOYMASIN’
“Türk lirası bütün para birimleri içerisinde en çok değer kaybeden para birimlerinden” ifadelerini kullanan Babacan, şöyle devam etti:
“Türkiye, son altı ayda Merkez Bankası döviz rezervleri en hızlı tükenen ve en hızlı cari açığı artan ülkelerden biri. Türkiye enerji başta olmak üzere ithalat yapan bir ülke. Yaktığımız elektriği doğal gazla üretiyor. Doğal gazı Türkiye dolar ile alıyor, benzin dolarla, kağıt dolarla. Şimdi kim kimi kandırıyor? Kur artışının enflasyona yansıdığını vatandaş görmüyor mu? Vatandaşımızı kimse cahil yerine koymasın”