Gelecek Partisi'nden seçim çıkışı: Şapkayı önümüze koyma vakti

Gelecek Partisi'nden seçim çıkışı: Şapkayı önümüze koyma vakti
Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Twitter adresinden ekonomik krizi hatırlatarak muhalefete ilişkin olarak "şapkayı önümüze koyma vakti" dedi.Özcan Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:"Yılın ilk 4 ayında tüm zamanların rekoru...

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan Twitter adresinden ekonomik krizi hatırlatarak muhalefete ilişkin olarak "şapkayı önümüze koyma vakti" dedi.

Özcan Twitter'dan şu açıklamayı yaptı:

"Yılın ilk 4 ayında tüm zamanların rekoru kırıldı ve cari açık 30 milyar dolara ulaştı! İlk 5 ayda dış ticaret açığı ise 56 milyar dolar! Yeni ekonomi modeli ile kapanacağı vaadedilen dış açık, artık sürdürülemez noktada! Sağdan soldan, yabancı Merkez Bankalarından vs alınan paralarla zar zor bu noktaya kadar gelindi! Açık büyük oranda Merkez Bankası rezervleri ile finanse edildi, çünkü ülkeye güvenip giren uluslararası yatırımcı kalmadı! Yapılan yanlışları gerçekten düzeltmek isterlerse milletimiz cehaletin ağır bedeliyle karşı karşıya kalacak! Ülke ekonomisinin yavaşlaması ve işsizliğin artması (ki geniş tanımlı işsizlik şu an bile yüzde 24 düzeyinde) en önemli maliyetler olarak ortaya çıkacak! Bu maliyetlerin ortaya çıkması ile ülke siyasetinde güçlü bir muhalefete olan ihtiyacın çok daha belirgin hale geleceğini düşünüyorum!

Tam da bu nedenle küçükten büyüğe tüm muhalif partiler için sakince şapkayı önüne koymanın zamanının geldiğini düşünüyorum! Aynı şeyleri sürekli tekrarlayıp farklı sonuçlar beklemek doğru değil! Organik, samimi, halkla bütünleşmiş, olan bitenden ders almış, ekonomik krizlerden medet uman değil çaresini halkın anlayabileceği biçimde ortaya koyan, hepsinden önemlisi siyasetin tam merkezine oturmuş bir yaklaşım gerekiyor! Türkiye’nin bu yeni siyaseti üretebilecek potansiyeli var, yeter ki herkes üzerine düşen fedakarlığı yapsın"