Hakan Kara: 2018'de faiz artışıyla enflasyon Türkiye'de tek haneye düştü

Hakan Kara: 2018'de faiz artışıyla enflasyon Türkiye'de tek haneye düştü
Eski TCMB Başkanı Hakan Kara, ABD enflasyonunun faiz artışları sonucu düşmesinin Türkiye'de yaşanan bir örneğini paylaştı.İktisatçı Mahfi Eğilmez'in konuya dikkati çektiği paylaşımının altına kendisine ait eski bir gönderiyi...

Eski TCMB Başkanı Hakan Kara, ABD enflasyonunun faiz artışları sonucu düşmesinin Türkiye'de yaşanan bir örneğini paylaştı.

İktisatçı Mahfi Eğilmez'in konuya dikkati çektiği paylaşımının altına kendisine ait eski bir gönderiyi alıntılayarak "Bizde de 2018 yılından somut bir örnek var hocam." diyen Kara'nın söz konusu paylaşımında 2018'de yaşanan kur krizi sonrası artan enflasyonun faiz artışıyla düşürüldüğünü gösteren bir grafiğin yer aldığı görülüyor.

Kara bahse konu paylaşımda "Merkez Bankası 2018'de enflasyondaki sert yükselişe karşı faiz artırmıştı. Ardından 1 yıl içinde enflasyon tek haneye inmiş, cari denge fazlaya geçmişti. Şimdi enflasyondaki artışa karşı faiz düşürüldü. Sonuç: tarihin en yüksek dış ticaret açığı, en ani enflasyon artışı oldu." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN- Faiz artışı sonuç verdi, ABD’de enflasyon 2 yılın en düşük seviyesinde