Hande Fırat: Türkiye'ye döviz girişi başladı

Hande Fırat: Türkiye'ye döviz girişi başladı
Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında yanlış ekonomi politikalarından ve bozulan dengelerden bahsetti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uyguladığı politikaların sonuç vermesi için zamana ve sabra ihtiyaç...

Hürriyet yazarı Hande Fırat, bugünkü yazısında yanlış ekonomi politikalarından ve bozulan dengelerden bahsetti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uyguladığı politikaların sonuç vermesi için zamana ve sabra ihtiyaç duyulduğunu aktardı.

Seçim öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı yayınlarda ve köşe yazılarında ekonomiyi irdeleyen Fırat, bugünkü yazısında ekonomi politikalarındaki yanlışlıklardan söz etti. Ekonomide dengesizlik olduğunu ifade eden Fırat, bunun sorumlusu ve Merkez Bankası'ndaki rezervlerinin neden eksi de olduğuna ilişkin bir ifade kullanmadı.

Dolardaki artışa ilişkin de konuşan Fırat, "Pazartesi gününden bu yana ne oldu peki? TL dolar karşısında değer kaybetti ve kaybetmeye devam ediyor. Bu durum aslında serbest piyasaya geçişin doğal sonuçları" ifadesini kullandı.

"Politikaların normalleşmesinin etkisi olarak pazartesi gününden itibaren Türkiye’ye döviz girişi başladı" diyen Fırat şöyle devam etti:

Bu kaynakların girişi, belki biraz hızlı çıkan doların kademeli olarak aşağı inmesini destekleyecek. Girecek dövizin zamanlaması ve miktarı burada temel unsurlar olarak öne çıkacak.

Şimşek ismi için bir anlamda kredi açan yerli ve yabancı yatırımcılar, ilk günkü açıklamaları ve şimdi attığı ya da atmaya hazırlandığı adımlarla güvenlerinin boşa çıkmadığını görmüş oluyorlar. Beklenti, bu güvenin günden güne ülkeye girecek dövizle kendini daha somut adımlarla göstermesi.

Şimşek’in sözde değil uygulamada da güvenilir, öngörülebilir, şeffaf uygulamalara sarılacağı ve piyasayı şaşırtmayacağı anlaşılıyor.