İbrahim Kahveci: Kemerler sıkılacak, bu olmadan düzelemeyiz

İbrahim Kahveci: Kemerler sıkılacak, bu olmadan düzelemeyiz
Karar yazarı İbrahim Kahveci, kurlarda yaşanan yükselişe ilişkin "Bu kur yükselişi sağlıklı" başlıklı bugünkü yazısında ekonomide kemer sıkılması gerektiğini vurguladı.Kahveci "Şimdi ne olacak? Ya da ne olmalıdır? Öncelikle...

Karar yazarı İbrahim Kahveci, kurlarda yaşanan yükselişe ilişkin "Bu kur yükselişi sağlıklı" başlıklı bugünkü yazısında ekonomide kemer sıkılması gerektiğini vurguladı.

Kahveci "Şimdi ne olacak? Ya da ne olmalıdır? Öncelikle bizim olmayan gelirle ithalatı besleyen tüketimi kısmamız gerekiyor. Kazanmadığımız parayı harcayarak yalancı baharı yaşadık. Fatura ödeme zamanı geldi... Kemerler sıkılacak, bu olmadan düzelemeyiz. Kemer sıkmak için ucuz kredi artık olmayacak. Talep düşüşü bir süre sonra fiyatları stabil hale getirecek. Ama şimdilik alev sönmeden önce son harlanma yaşıyoruz. Keşke biraz daha kontrollü ve 1-1,5 aya yayılı olsaydı. Merkez Bankası 22 Haziran toplantısında bu ateşi söndürecek kararları almak zorunda. Aksi halde bu ateş her tarafı yakabilir. Artık kaçış yok. Ateş yeniden parladı ve sorunun ne olduğunu herkes gördü." dedi.

Kahveci, kemer sıkma dışında "hak-hukuk-adalet" gibi kavramların da önemli olduğunu ifade ederek yabancı yatırımcıların bu tip göstergeleri de göz önünde bulundurduğunun altını çizdi.

Yazının tamamı için tıklayın