İddia: Bankacılar bekçi olma yolunda!

İddia: Bankacılar bekçi olma yolunda!
Hükümetin aldığı son zam kararlarıyla birlikte en düşük bankacı maaşı, en düşük bekçi maaşının oldukça altında kaldı. Aldıkları maaşı yeterli bulmayan bankacıların nasıl bekçi olunacağı üzerine kafa yormaya başladığı...

Hükümetin aldığı son zam kararlarıyla birlikte en düşük bankacı maaşı, en düşük bekçi maaşının oldukça altında kaldı. Aldıkları maaşı yeterli bulmayan bankacıların nasıl bekçi olunacağı üzerine kafa yormaya başladığı iddia edildi.

Bankacılık sektörünün net kârı, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 18,2 artışla 45 milyar 645 milyon TL oldu. Bankacıların maaşları ise enflasyon altında ezilmeye devam ediyor.

paramedya'da yer alan habere göre bankacılık sektöründe üniversite mezunu 15 yıllık bir personelin maaşı ortalama 21 bin lira. Gişe personeline verilen ücret ise 12 bin 133 lira.

Öte yandan son zamla birlikte bekçi maaşlarında yaşanan artış, genç ve mesleğe yeni başlamış çok sayıda bankacının bu mesleğe geçiş için başvuruda bulunduğu ve bankacılık gruplarında bekçi ve polis olma şartlarının konuşulmaya başlandığı iddiasını beraberinde getirdi.

Bankaların yüksek hedef baskısı ve düşük maaş politikası nedeniyle bir süredir eğitimli gişe personeli bulmakta zorlandığı biliniyordu.