‘İkinci dalgada tam karantina düşük ihtimal’

‘İkinci dalgada tam karantina düşük ihtimal’
Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanması halinde ülkelerin Mart ayındaki gibi tam anlamıyla karantina tedbirlerini uygulamalarının düşük ihtimal olduğunu belirten analistler, piyasaların artık toparlanmaya odaklanacağını...

Koronavirüs salgınında ikinci dalganın yaşanması halinde ülkelerin Mart ayındaki gibi tam anlamıyla karantina tedbirlerini uygulamalarının düşük ihtimal olduğunu belirten analistler, piyasaların artık toparlanmaya odaklanacağını belirtti.

Salgındaki vaka sayılarının yeniden artışa geçmesinin Mart ayındaki gibi tam karantinayla sonuçlanmayacağını söyleyen Credit Suisse Kıdemli Yatırım Stratejisti Suresh Tantia, "Yatırımcılar ikinci dalga bir endişe kaynağı, fakat bence Mart ayındaki durumdan farklı olarak bu defa küresel bir karantina uygulama olasılığı düşük” dedi.

 Tantia şunları söyledi:

“Eğer Mart ayındaki satışlara bakarsanız bunun virüs ile ilgili değil, yüksek oranda karantina kuralları ile ilgili olduğunu görürsünüz. İkinci dalga korkuları piyasa için bir endişe, ancak bence piyasalar koşulların Mart ayı ile aynı olmayacağı üzerine değerlendirme yapacak ve önümüzdeki birkaç çeyrekte toparlanmaya daha fazla odaklanacak.”