İktidarın koşulsuz destekçisi Misvak bile zamlara isyan etti

İktidarın koşulsuz destekçisi Misvak bile zamlara isyan etti
ÖTV zamlarıyla birlikte fiyatları 30 lirayı aşan akaryakıt ürünleri iktidar destekçilerini de kızdırdı. İktidarı her koşulda destekleyen Misvak dergisi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla zamları eleştirdi.Dergi'nin...

ÖTV zamlarıyla birlikte fiyatları 30 lirayı aşan akaryakıt ürünleri iktidar destekçilerini de kızdırdı. İktidarı her koşulda destekleyen Misvak dergisi sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla zamları eleştirdi.

Dergi'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda zamlı akaryakıt fiyatlarının yer aldığı bir görsele "Tamam aşkın gözü kördür de ama bu ne be kardeşim?" notu düşüldü.

Dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararnameyle akaryakıt ürünlerinde ÖTV zammına gidildi. Buna göre benzinin litresinde 2,52 TL olan ÖTV 7,52 TL’ye, motorinde 2,05 TL olan ÖTV ise 7,05 TL’ye yükseldi.

Zam doğal gaza da geldi

ÖTV zammı doğal gaza da geldi. ÖTV tutarı standart metreküp başına doğal gazda 0,0747 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda ise metreküp başına 2,7944 lira oldu.

Doğal gazda bir önceki ÖTV oranı standart metreküp başına 0,0230 lira, motorlu taşıtlarda yakıt olarak kullanılan doğal gazda 0,8599 lira olarak belirlenmişti